Oplægsholdere

2. Oktober
Kl. 10:30 - 11:15
Chris MacDonald
Healthy Energy & Motivationn
Chris MacDonald er en inspirerende formidler med en unik evne til at belyse essentielle budskaber uden løftede pegefingre. Med andre ord; Hele Danmarks foretrukne ekspert i fysisk og mental sundhed.
Chris MacDonald er født i 1973 i Minnesota, USA, og voksede op i Seattle, men har boet i Danmark siden 1999. Han er uddannet humanfysiolog og førende autoritet inden for mental- og fysisk sundhed, motivation og modstandsdygtighed.
Chris har en baggrund som eliteatlet. I 2005 blev han nummer to i Race Across America, der er et 5000 km langt cykelløb tværs over USA derudover har han roet med det amerikanske landshold.
Chris forsker selv og arbejder tæt sammen med TrygFondens Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet i forbindelse med et stort videnskabeligt forskningsprojekt, som blandt andet undersøger hvorvidt livsstilsændringer er effektive i behandlingen af type 2-diabetes og helt eller delvis kan overflødiggøre diabetes-medicin.
Læs mere: her

3. Oktober
Kl. 15:45 - 16:45
Dorthe Boe Danbjørg
Closing ceremonyn
Forkvinde for Dansk Sygeplejeråd
Dorthe Boe Danbjørg blev den 10. oktober 2024 valgt som forkvinde for Dansk Sygeplejeråd. Hun har en bred klinisk erfaring, forskeruddannelse og flere års erfaring med ledelse af politiske organisationer, forhandlinger, kampagner og direkte kontakt til ministre og politiske beslutningstagere. Hun bruger sin position og magt til at søge indflydelse og arbejde for sygeplejerskers forhold, anerkendelse af sygeplejerskers faglighed og et stærkt sundhedsvæsen. Dorthe siger "Jeg er stolt over at være sygeplejerske" / ”proud to be an nurse”.

2. Oktober
Kl. 11:15-12:00
Oscar Rosenkrantz
Læge, ph.d.-studerende Klinisk Epidemiologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, Aarhus, Danmark
Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter, HovedOrtoCentret, Rigshospitalet, København, Danmark n
Hvor meget ilt skal vi give vores patienter – og hvilken betydning har ilt procenten for evt. overlevelse?
Tidlig administration af ilt til alle alvorligt skadede traumepatienter anbefales, men liberal iltbehandling har været forbundet med øget risiko for død og respiratoriske komplikationer.
Dette randomiserede kontrollerede forsøg indskrev voksne traumepatienter, der blev overført direkte til hospitaler, hvilket udløste en fuld traumeteamaktivering med et forventet hospitalsophold på minimum 24 timer fra 7. december 2021 til 12. september 2023. Dette multicenterforsøg blev udført på 15 præhospitale baser og 5 større traumecentre i Holland, Danmark og Schweiz. Den 30-dages opfølgningsperiode sluttede den 12. oktober 2023. Det primære resultat blev vurderet af speciallæger i anæstesi og intensiv, som var blindet for randomiseringen.

3. Oktober
Kl. 10:30 - 11:30
Vera Meeusen
Introduktion til den kommende IFNA verdenskongres i Brisbane, Australien 2026
Den Internationale Sammenslutning af anæstesisygeplejersker (IFNA) n
Nursing anesthesia; Education, Competence - Mastering the Art of Anesthesia
For første gang vil World Congress of Nurse Anestheists (WCNA) finde sted i Australien, i den smukke by Brisbane, Queensland. Den 15. kongres finder sted fra den 7. maj til den 9. maj 2026 og værten er International Federation of Nurse Anesthetists (IFNA), medvært af Australian College of PeriAnaesthesia Nurses (ACPAN).
I tre dage vil anæstesisygeplejersker fra hele kloden samles til et omfattende videnskabeligt program, sociale arrangementer og muligheden for at komme i kontakt med verdensførende specialister, mens man netværker med kolleger fra Australien, Asien/Stillehavsområdet og internationale destinationer over hele verden. Vera Meeusen vil præsentere dig for den kommende kongres.

2. Oktober
Kl. 13:00 - 14:15
Lotte Abildgren
Fra træning til kompetence; En kvalitativ undersøgelse af, hvordan kvalificeret hospitalspersonale overfører menneskelige faktorer / færdigheder fra et in situ simulationsbaseret træningsforløb til kompetence i den komplekse kliniske praksis
Adjunkt, ph.d., Cand.cur. Intensiv sygeplejerske. Odense Universitetshospital.

2. Oktober
Kl. 13:00 - 14:15
Katrine S. Buchholdt
Uddannelsesansvarlig anæstesisygeplejerske, Master i klinisk sygepleje, OUH Svendborg sygehus.

2. Oktober
Kl. 13:00 - 14:15
Leif Henriksen
Director Health Care Education Europe / Country Manager Laerdal Medical DK

2. Oktober
Kl. 13:00 - 14:15
Viktoria Reumert Laurberg
Et anæstesiologisk bæredygtighedsprojekt, som gavner hænder, tidsforbrug og klima – sprøjtepumpe vs dråbetællerprocedure i dagkirurgi.
Responsible for Clinical Development, RN, Cand. scient. San.
Vi har gennemført et projekt med fokus på to anæstetiske procedurer, ved brug af Injectomats eller Infusomats. Fokus på arbejdsgangen, CO2 og prisforskelle. Denne session vil give viden om, hvilken procedure der giver det bedste arbejdsmiljø for anæstesisygeplejerskerne, og hvilken procedure der er mest bæredygtig og omkostningseffektiv.

2. Oktober
Kl. 13:00 - 14:15
Sine Krabsen
RN, CRNA, Master in Humanities and Health Studies (MHH)
Development nurse at the anesthesia department, Regionshospitalet Viborg
Sustainable communities of nursing practice.
Jeg skrev mit masterprojekt i 2023 om dette mest interessante og aktuelle emne: "Der er mangel på registrerede autoriserede anæstesisygeplejersker i det offentlige sundhedssystem i Danmark. Hvordan er det muligt for sygeplejerskerne at bidrage til bæredygtige praksisfællesskaber i spændingen mellem høj faglighed, pædagogiske opgaver og effektivisering af det offentlige sygeplejerske og rekrutteringstidsstøtte?"
Jeg kigger også på, hvad bæredygtighed er i vores sundhedssystem. Handler det kun om sortering af affald og reduktion af forbrug? Eller er det også værd at se på som et etisk begreb?

3. Oktober
Kl. 08:30 - 09:45
Karsten Lassen
Anæstesisygeplejerske, Ph.d. Studerende, Lunds Universitet, Sjællands Universitetshospital.

3. Oktober
Kl. 10:30 - 11:30
Yunsuk Jeon
Direktør for forskning og udvikling, redaktør af tidsskriftet Spirium. Den finske forening af anæstesisygeplejersker.
Hoved- og halscenteret, Helsinki Universitetshospital.
Yunsuk Jeon vil præsentere nøgleresultater om uddannelsessystemerne og kompetenceevaluering for anæstesisygeplejersker på tværs af fire lande og fremhæve områder for forbedring og innovation. Hvilke kritiske faktorer påvirker anæstesisygeplejerskens kompetence, og hvilke strategier højner kvaliteten af sygeplejepraksis. Få en forståelse af, hvordan uddannelses- og evalueringssystemer påvirker kompetencen hos en anæstesiplejerske i forskellige lande, og anerkend vigtigheden af at vedtage globale standarder og samtidig respektere lokale kulturelle og institutionelle sammenhænge. Anæstesisygeplejerskens kompetence kræver løbende udvikling gennem en struktureret og løbende uddannelse, ikke kun grunduddannelse. Hvordan kan et internationalt samarbejde og fælles læring styrke faglig ekspertise forbedre patientsikkerheden i de nordiske lande.

3. Oktober
Kl. 10:30 - 11:30
Linette Thorn
RN, CCRN, MScN
Department of Intensive Care, Aarhus University Hospital, Aarhus, Denmark.
Vi har arbejdet med levende musik til voksne intensivpatienter siden 2019, startende på intensivafdelingen (ICU) på Aarhus Universitetshospital, men nu praktiseret på alle intensivafdelinger i Region Midt.
Vi har forsket i patientoplevelser gennem kvalitative interviews og undersøgt effekterne af patienttilpasset livemusik og vurderet dens indvirkning på afslapning, stress og smerte. Altså kombineret kvalitative patientoplevelser med kvantitative fysiologiske data.
Resultater tyder på, at livemusik fremmer meningsfulde øjeblikke, reducerer hjertefrekvens, respirationsfrekvens og blodtryk og bidrager til smertelindring. Patienterne rapporterede forbedret afslapning, følelsesmæssigt velvære og en følelse af forbindelse til omverdenen. Vores forskning understreger potentialet ved levende musik som en ikke-farmakologisk intervention i intensive plejemiljøer.

3. Oktober
Kl. 10:30 - 11:30
Martin Jarl
RNA, Ph.d. student
Department of Neurobiology, Care Sciences and Society, Karolinska Institute, Stockholm, Sweden
Department of Anesthesia and Intensive care. Danderyd University Hospital, Stockholm, Sweden
Martin er ph.d. studerende med et doktorgradsprojekt om ekspertise inden for anæstesisygepleje og ikke-tekniske færdigheder. Viden har fascineret menneskeheden siden de store græske filosoffer. Det er opdelt i forskellige aspekter, herunder teoretisk viden, tekniske færdigheder og ikke-tekniske færdigheder. Kunsten at anæstesisygepleje involverer at integrere disse typer viden for at opnå et højere niveau af ekspertise, når vi plejer vores patienter.

3. Oktober
Kl. 13:00 - 13:45
Emilie Bak
Emilie Bak, RN, Clinical instructor & Nurse specialist, Master of Adult Learning and Human Ressource Development, PACU Nurse.
Patientovergange er et højrisikoområde i sundhedsvæsenet, der ofte fører til fejl og tab af information. Projektet "Check-Over" blev iværksat for at forbedre kvaliteten og sikkerheden af overleveringer mellem operationsstuen og opvågningen (PACU). Dette initiativ integrerer operationssygeplejersker i en ny overleveringsproces, hvor de følger anæstesisygeplejerskerne til PACU og bruger et struktureret rapportkort for at sikre præcis og relevant informationsoverførsel.
Denne præsentation vil udforske udviklingen, erfaringerne og fremtidsperspektiverne for "Check-Over"-projektet og fremhæve, hvordan strukturerede værktøjer og tværfagligt samarbejde kan forbedre overleveringer, øge plejekvaliteten og bidrage til bedre patientresultater

3. Oktober
Kl. 13:00 - 13:45
Christina Rosenlund
Cheflæge, neurokirurgisk afdeling U, Odense Universitetshospital.
Vi har en stigende donorrate i Danmark, blandt andet på grund af implementeringen af ”Donation after Circulatory Death” (DCD). For at forstå dødskriterierne, når organdonation er en mulighed, vil denne session tage dig igennem